Matrija Scharff photo
Droom van: Matrija Scharff
 • 93 Donaties
 • € 1.232 Ontvangen
 • € 10.000 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 10 Door: Connie Steffens v. Kampen

  De gevraagde donatie.

  7 maanden geleden
 • € 20 Door: Joke

  Succes gewenst!

  8 maanden geleden
 • € 75 Door: Tessa Koops

  Barn

  8 maanden geleden
 • € 5 Door: Sabina de Jong

  Succes!! Op naar de winkel met horeca! X

  8 maanden geleden

Amsterdam yard sale winkel.

Amsterdam yard sale winkel. image
Amsterdam Yard Sale (AYS) is een bekende verkoopgroep op Facebook voor en door Amsterdammers. Om AYS als social brand nog sterker te maken, en om uit te breiden, zouden wij daar een winkel aan willen koppelen met een scala aan mogelijkheden.

Vooral het sociale aspect op AYS is erg belangrijk en maakt AYS wat het is. Voor en door Amsterdammers, gerund door een groep (vrijwillige) moderators die dag en nacht bezig zijn om AYS te runnen zoals het nu gaat. Maar AYS heeft veel meer in zijn mars. AYS brengt samen en doet samen. Hoe ontzettend gaaf zou het zijn als we daar een fysieke plek aan kunnen toevoegen? Een winkel waar je de meest te gekke spullen kunt kopen van je stadgenoten? Een plek die als drop-off en pick-up point kan dienen wanneer je eigen pick up wat te ver ligt? Een plek waar iedereen met zijn ideeën aan kan komen? Een plek waar je gezellig koffie kan komen drinken en andere leden kan ontmoeten?

We hebben natuurlijk de rommelmarkten die we hebben georganiseerd, met groot succes. Maar ook daar zouden we kunnen uitbreiden, bijvoorbeeld veilingen voor kunstenaars, evenementen voor kinderen, rommelmarkten in de meest te gekke plekken in de stad!

AYS gaat nooit commercieel worden maar om eerder genoemde zaken op te kunnen starten, zullen we toch wat nodige steun kunnen gebruiken in de vorm van donaties. Puur om nog meer voor de Amsterdammers zelf te kunnen doen en betekenen. Dus ook zo'n AYS fan en vind je het leuk wat we doen? Steun ons en help ons AYS voor jullie nog leuker te maken:)

We houden jullie helemaal up to date, willen een enorme borrel organiseren en er komt een wall of fame voor de (liefste) donateurs!.

❤️

Super leuk stukje dat het Parool schreef over de AYS winkel:

De razend populaire Facebookgroep Amsterdam Yard Sale (AYS) krijgt een pop up-shop en broedt op een vaste winkel.

AYS-oprichtster Matrija Scharff (41) probeert via crowdfunding 10.000 euro op te halen, zodat ze genoeg heeft om een échte winkel te starten. Later deze maand opent in ieder geval al een voorlopige pop up-shop, in brocantewinkeltje La Rosa Curiosa, op de Spuistraat 181. 

De Facebookgroep Amsterdam Yard Sale (AYS) groeide sinds de oprichting in oktober 2012 uit tot een platform met bijna 30.000 leden. In de avonduren wordt zo ongeveer iedere vijf minuten een nieuwe advertentie geplaatst.

Het idee van AYS is dat iedereen er zijn spullen die hij niet meer gebruikt verkoopt tegen een zacht prijsje. AYS werkt ongeveer als Marktplaats, maar dan alleen binnen Amsterdam en je kunt als koper niet bieden - de verkoper vraagt een vaste prijs. Wie het eerste reageert, mag het product kopen.

Kopers haken soms af als iemand in de Bijlmer of in Noord woont

Matrija Scharff, oprichter AYS

Horecafunctie

In de pop up-shop worden tweedehands en vintage spullen verkocht die Scharff zelf bij elkaar zoekt en die Facebookleden naar de winkel brengen. Ook wordt het een pick up-point voor de Facebookgroep. Tegen betaling van een euro mag je er je verkochte spullen achterlaten. De koper kan het dan ophalen in de Spuistraat, ook voor een euro. "Kopers haken soms via Facebook af als iemand in de Bijlmer of in Noord woont, omdat ze het te ver vinden om heen te fietsen," zegt Scharff. "In het centrum komt iedereen."

De uiteindelijke winkel moet volgens hetzelfde principe gaan werken en krijgt ook een horecafunctie. "We gaan er koffie en taart verkopen," zegt Scharff. "En we willen er workshops gaan geven, haken ofzo. Het moet echt iets voor de stad worden." 

Aan de wand komen foto's van de moderators van de Facebookgroep; twaalf personen die op vrijwillige basis de website bijhouden en vragen van gebruikers beantwoorden. Scharff zelf gaat in de winkel staan. Haar baan als administratief medewerkers heeft ze inmiddels opgezegd om zich volledig op AYS te storten. Een droom voor ná de winkel is er ook nog: een bezorgbusje dat AYS-koopjes door de stad rijdt. Scharff: "Maar eerst de winkel." 

Uitgelicht
Help Hayli image

Help Hayli

 • 95%
 • € 20.000 Doel droom
 • -