Michael Ramona Jamilyo Brugs photo
Droom van: Michael Ramona Jamilyo Brugs
 • 11 Donaties
 • € 415 Ontvangen
 • € 10.000 Doel
 • Nederland Land
198 Dagen te gaan
Embed

Recente Donaties

 • € 35 Door: Kitty van stein

  Voor jullie lieve schat

  2 maanden geleden
 • € 10 Door: Nienke

  2 maanden geleden
 • € 200 Door: d.klee

  2 maanden geleden
 • € 25 Door: Anoniem

  2 maanden geleden

OLIFANT BUBA

Wij Heerlenaren hebben vorig jaar tijdens en na het verbod van wilde dieren in het circus de handen ineen gesloten en zijn gaan proberen handtekeningen in te zamelen zodat BUBA bij haar vertrouwde circus familie kan blijven. Helaas is al snel gebleken dat alleen de handtekeningen niet genoeg is, en dus was Lutz Freiwald genoodzaakt een advocaat in de arm te nemen om BUBA te kunnen behouden. Dit brengt helaas ook heel veel kosten met zich mee, die de familie alleen niet kan betalen omdat de verdiensten van het circus ook behoorlijk gedaald zijn sinds het verbod. Op dit moment is er een vrijstellling verleent tot januari om BUBA mee te vervoeren. Maar vanaf januari is er heel veel onzekerheid. Mijn vraag is of elke circus liefhebber of dierenliefhebber een paar euro wilt doneren om voor BUBA te blijven strijden en de familie de kosten van deze strijd enigzins kan dekken. Dankuwel

Inmiddels is als gevolg van het verbod een van zebra's van familie Freiwald al komen te overlijden.Help ons mee om Buba dit lot te besparen en doneer.

olifant Buba is als jong weesje naar europa gekomen, nadat haar ouders zijn afgeschoten voor het ivoor. Buba is toen bij circus Renz terecht gekomen, maar hier moest ze helaas weg omdat ze niet met de andere olifanten kon omgaan.

Dit hield dus ook in dat ze niet herplaats kon worden bij soortgenoten en ze haar dus eigenlijk moesten laten inslapen.

Dit is Lutz Freiwald ter ore gekomen (eigenaar circus Freiwald), en hoofd van de familie.

Het inslapen van deze jonge olifant was voor hem onacceptabel en hij besloot Buba onder zijn hoede te nemen omdat circus Freiwald geen andere olifanten bezit.

Deze beslissing is Buba's redding geweest.

Inmiddels is Buba al meer dan 25 jaar deel van de familie Freiwald, waar ze tot vorig jaar vrolijk in de piste stond en genoot van de aandacht die ze daarmee kreeg.

Dochter Natascha Freiwald is al vanaf haar jonge jaartjes met Buba groot geworden, en haar dochter Sharon Freiwald van 10 jaar is meteen na haar geboorte met Buba in aanraking geweest en de 2 zijn sindsdien onafscheidelijk

Helaas is hier door het verbod op wilde dieren in het circus vorig jaar september een eind aan gekomen, en mag Buba niet meer optreden.

Sbs6 hart van nederland is toen bij ons in Heerlen geweest om het verhaal naar buiten te brengen en ook de Duitse televisie is aanwezig geweest.

inmiddels is er al veel aandacht voor deze kwestie geweest maar deze heeft helaas nog niet zijn vruchten afgeworpen.

De familie heeft Buba vanwege het verbod vorig jaar weg moeten brengen naar Duitsland, maar helaas bleek dat Buba heimwee had en haar eten en drinken begon te weigeren. Stress en heimwee kunnen voor een olifant al snel fataal zijn en dus besloot de familie haar terug te halen. Al direct begon Buba weer met eten en drinken en zag je haar zichtbaar genieten van de aandacht van de mensen op het terrein waar ze verbleven.

Er is toen ook stichting Buba in het leven geroepen om geld in te zamelen om de advocaten en onafhankelijke onderzoeken naar het welzijn van Buba te kunnen bekostigen, helaas heeft de stichting tot nu toe nog niet veel geld opgebracht.

Op dit moment heeft de familie vrijstelling om Buba tot januari 2017 mee te mogen nemen met het circus, ( natuurlijk zonder optreden), maar na januari is er heel veel onzekerheid.

Buba is een olifant die naar alle waarschijnlijkheid nog 5 a 10 jaartjes zal leven, gezien haar hoge leeftijd.

gun haar die laatste jaartjes in haar vertrouwde omgeving bij de mensen die haar destijds van de dood gered hebben.

Als ze na januari weg moet uit haar vertrouwde omgeving zal dit haar dood betekenen.

1 olifant is dit lot helaas niet gespaard gebleven, Buba kunt u wel proberen te helpen daarmee haar dit lot wel bespaard blijft.

Iedere euro helpt.

alvast bedankt ook namens mijn zoontje die Buba als zijn grootste vriendin ziet

met vriendelijke groet Ramona uit Heerlen

Uitgelicht
DOEL BEREIKT image

DOEL BEREIKT

 • 103%
 • € 5.500 Doel droom
 • -